Spreekuur – Huisartspraktijk Het Eikske – Landgraaf

Spreekuur

Bij het maken van een afspraak vraagt de assistent naar de reden van uw contact.

Assistent is een gediplomeerde doktersassistent, ze bepaalt de urgentie van uw hulpvraag en ze doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken. U kunt op afspraak terecht bij de huisarts, doktersassistent en praktijkondersteuners. Het Eikske heeft geen inloopspreekuur.

Reguliere spreekuren

Om continuïteit van zorg te blijven bieden, plannen we minder patiënten in omdat we per patiënt méér tijd hebben ingevoerd en de hygiënemaatregelen blijven we hanteren. Wij doen meer telefonische consulten of e-consulten.
Wij vragen volwassenen alleen naar de praktijk te komen i.v.m. kleinere wachtkamer.

Op deze manier willen we u zo goed mogelijk zorg blijven leveren.

Update RIVM: februari 2023 geadviseerd om de specifieke maatregelen met betrekking tot COVID-19 te stoppen en voortaan generieke maatregelen toe te passen voor respiratoire infecties. De minister heeft dit advies overgenomen. Dat betekent dat de adviezen voor testen (bij klachten) en isolatie komen te vervallen.

Urine onderzoek

Bij verdenking van een blaasontsteking, eerst neemt u telefonisch contact op met de assistenten. Na overleg kunt u de urine inleveren aan de balie. Invullen: Vragenlijst blaasontsteking

  • De urine dient te worden opgevangen in een urinepotje. Verkrijgbaar bij de apotheek en drogist of aan de balie. Andere potjes worden niet aangenomen, de kans groot is op foutieve uitslag.
  • Urine gewassen mid-stream (middelste gedeelte opvangen) inleveren.
  • De urinepotje dient in uw koelkast bewaard te worden, mocht u niet direct kunnen inleveren.
  • Uw (ochtend)urine binnen 2 uur inleveren.
  • Urinepotje is voorzien van uw naam en geboortedatum.

Uw uitslag duurt meestal 1 werkdag, uitslag van een urinekweek duurt 5 werkdagen. Voor uitslagen bellen in de middag tussen 15.00 en 16.30 uur.
Voor meer informatie en adviezen: Blaasontsteking | Thuisarts.nl

Wrattenspreekuur

Last van uw wratten, zoals pijn of irritatie? Dan kunt u afspraak maken voor behandeling. Wratten zijn moeilijk te behandelen. Ook de stikstofbehandeling laat de wratten lang niet altijd verdwijnen.
Een stikstofbehandeling geeft vaak meer klachten dan de wrat zelf. De wratten worden behandeld met een wattenstaafje en vloeibare stikstof. Het wrattenspreekuur vindt plaats op afspraak bij de assistenten.
Vaak moet de behandeling elke 10-14 dagen herhaald worden voor een optimaal resultaat.

Voor meer informatie en adviezen: Ik heb last van wratten | Thuisarts.nl

Vrouwenspreekuur

Het Eikske gaat een speciaal spreekuur voor vrouwen aanbieden. Datum volgt. 
U kunt o.a. terecht voor vragen over (nood)anticonceptie, overgangsklachten, bevolkingsonderzoek uitstrijk, SOA vragen/testen, aanstippen genitale wratjes.
Op deze manier proberen wij als praktijk een stukje zorg op maat aan te bieden.
Afspraak maken is in de toekomst mogelijk via uw zorgportaal Patiëntenomgeving of telefonisch contact.

Bevolkingsonderzoeken

Een bevolkingsonderzoek of een screening is een medisch onderzoek bij mensen die geen gezondheidsklachten hebben. Het onderzoek is gericht op het vinden van ziekte, een erfelijke aanleg voor ziekte of risicofactoren die de kans op ziekte vergroten. Bij de onderstaande onderzoeken geldt dat de overheid mensen uitnodigt om mee te doen. Hieronder kunt u op de genoemde onderzoeken klikken voor meer informatie.

Heeft u een uitnodiging van bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker ontvangen, dan kunt u een afspraak uitstrijkje maken bij de assistenten of huisartsen.
Belangrijk is uw uitnodigingsbrief inleveren. Graag tevoren naar de toilet, want een volle blaas of darmen kan een vervelend gevoel geven, en een inlegkruisje meenemen soms gaat de baarmoederhals een beetje bloeden nadat het uitstrijkje is gemaakt.